Wednesday 21 October 2015

Sewing machine cleaning - Καθάρισμα της ραπτομηχανής

Γειά σας!
 
Κάθε φορά που ξεκινώ ένα  project, μετανιώνω γιατί δεν έχω ήδη καθαρίσει τη μηχανή μου.
Και κάθε φορά που τελειώνω, έχω τόσα να μαζέψω και να κρύψω στη θέση τους, που παραμελώ το καθάρισμα.
 
Ώσπου ο κόμπος έφτασε στο χτένι!
Μετά τη μεταποίηση των σεντονιών, μου αποφάσισα πως ήγγικεν η ώρα της καθαριότητας.
Αφαίρεσα το κάλυμμα του μηχανισμού της μηχανής, για να βρεθώ εμπρός σε ένα τεράααστιο σύννεφο από χνούδια.




Καθάρισα επιμελώς όσα μπορούσε να φτάσει το πινελάκι, όμως το αποτέλεσμα δεν με ικανοποίησε, αφού με την άκρη του ματιού μου έβλεπα στο απροσπέλαστο βάθος κι άλλα κρυμμένα χνούδια. Έστυψα το μυαλό μου και ... ω του θαύματος!!! , η ιδέα γεννήθηκε και, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και εκ των υστέρων, ήταν ιδιαιτέρως παραγωγική.




Έφερα από την αποθήκη την άλλη μου αγάπη, την ηλεκτρική σκούπα.  Φοβούμενη την πιθανότητα να ρουφήξω μαζί με τα χνούδια και κάτι που δεν έπρεπε, προσάρμοσα με λάστιχο στο στόμιο του σωλήνα ένα ψιλό καλτσάκι μου, διπλωμένο στα δύο και έχωσα την άκρη στο άνοιγμα του μηχανισμού. Η σκούπα ρούφηξε όλα τα χνούδια που δεν έφτανα να απομακρύνω με το πινέλο, που  συγκρατήθηκαν από το καλτσάκι. Αφού έλεγξα τη μικρή χνουδόμπαλα βεβαιώθηκα ότι ευτυχώς τίποτε άλλο χρήσιμο δεν είχε φύγει από τη θέση του.



Στη συνέχεια λάδωσα το μηχανισμό, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή, ξανατοποθέτησα το καπάκι του, άλλαξα βελόνα, καθάρισα το εξωτερικό της μηχανής με ένα νωπό πανί, την κάλυψα με ένα απλό κάλυμμα που της έραψα από ρετάλια και την άφησα να ξεκουραστεί και να ανακτήσει δυνάμεις για νέες περιπέτειες.......
 
Σας χαιρετώ,
Να είστε όλοι καλά!! 

3 comments:

  1. Λοιπόν, πολύ σημαντική η καθαριότητα της μηχανής. Έχεις δίκιο, πρέπει να γίνεται τακτικά. Άσε που πολλές "ειδικές" λένε ότι πρέπει να αλλάζουμε βελόνα κάθε 6 ώρες ραψίματος!! Φιλάκια και καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  2. Μπραβο Νουλη, πολύ καλές οδηγίες.
    Αυτό με τη σκουπα δε το είχα σκεφτεί, θα το κάνω προσεχως.
    Φιλακια πολλά.

    ReplyDelete
  3. Μπράβο!Και εγώ αισθάνομαι καλύτερα όταν καθαρίζω την ραπτομηχανούλα μου!

    ReplyDelete

Welcome!
Καλώς τους!