Friday 13 June 2014

Night-blooming cactus - Ανθισμένος κάκτος

Καλημέρα!!

Αυτή είναι η πήλινη γλάστρα με τους κάκτους μου που ανθίζουν μία μόνο φορά το χρόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επομένη το πρωί κιόλας το λουλούδι αρχίζει να μαραίνεται και ως το μεσημέρι έχει πια μαραθεί τελείως.
Φέτος για πρώτη μου φορά κατάφερα να έχω περισσότερα από ένα άνθη ταυτόχρονα, ποτίζοντας τα φυτά μου καθημερινά, παρά το μύθο που θέλει τους κάκτους να ποτίζονται σπάνια.
Χθες το βράδυ ξενύχτησα μπαινοβγαίνοντας στο μπαλκόνι για να θαυμάζω τα υπέροχα άνθη και για να τα φωτογραφίζω.  

Σήμερα το πρωί.


Χτες το βράδυ, τα άνθη έχουν μόλις ανοίξει...

  
Πέρσι τέτοια εποχή έστησα το τρίποδο στο μπαλκόνι και έβγαζα μια φωτογραφία ανά μισή ώρα. Οι πρώτες φωτογραφίες βγήκαν απόγευμα, το βράδυ εκείνες που το άνθος ανοίγει και οι τελευταίες το επόμενο πρωινό, που το άνθος μαράθηκε κι ενώ το επόμενο ξεκινούσε τον εφήμερο κύκλο του.

Κλικάροντας μια φωτογραφία θα οδηγηθείτε στο lightbox όπου θα μπορείτε να τις δείτε , τη μια μετά την άλλη, σαν σε video.
































Ας είμαστε όλοι καλά να τα θαυμάσουμε και του χρόνου!!!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

4 comments:

  1. Τι καλά που έκανες και το φωτογράφισες σε όλες τις φάσεις του!!!! Πολύ ωραίο λουλούδι...κρίμα ν'ανθίζει για τόσο μικρό διάστημα!!!
    Και του χρόνου, λοιπόν!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!!

    ReplyDelete
  2. μπράβο! αξίζει πραγματικά να βλέπεις πόσο όμορφο είναι και ας κρατάει μόνο μια μέρα....

    ReplyDelete
  3. Οι κάκτοι αυτοί είναι πανέμορφοι, τους έχω και εγώ εδώ και τριανταπεντε χρόνια, από την πείρα μου θα σου πω ότι ανθίζουν το καλοκαίρι δυο και τρις φορές και αναλόγως του μεγέθους τους κάνουν από ένα μέχρι και δεκαπέντε λουλούδια μαζί, είναι Χαρά Θεού όταν ανθίζουν έστω και για ένα βράδυ.

    ReplyDelete
  4. Κορίτσια έχω κι εγώ μια μικρή μανία με τους κάκτους και τα παχύφυτα. Έχω τον ίδιο με αυτό της φωτογραφίας, τον οποίο τον απέκτησα κάπου στο δημοτικό! Έχει γίνει τρανός και μεγάλος και πάντα χαίρομαι να τον βλέπω να μεγαλώνει και να ανθίζει.

    ReplyDelete

Welcome!
Καλώς τους!