Saturday 17 March 2018

The Hourglass Quilt #3 - Το Πάπλωμα Με Τις Κλεψύδρες #3

Χαίρετε!

Χτες τέλειωσα το πάνω μέρος του παπλώματός μου μα δεν κατάφερα να το φωτογραφίσω σήμερα με το νοτιά να φυσά σα δαιμονισμένος.

Είχα αγοράσει  ένα πολύ ωραίο κομάτι ύφασμα από τα "Υφασματάκια" με μήκος 3 μέτρα και φάρδος 1,10 που ενώ ήταν αρκετό και για το πίσω μέρος του βρεφικού μεγέθους  και για να μείνει ένα μεγάλο ρετάλι για μελλοντικές κατασκευές, τώρα μετά βίας επαρκούσε για το τελικό μέγεθος του παπλώματος.  Έκανα πολλές μετρήσεις και πολλά σχέδια, εις μάτην. Τελικά κατέληξα σ' αυτό που σας δείχνω , όπου χρησιμοποιώ και 45 κομάτια από τις κλεψύδρες ενωμένα σε ομάδες των εννέα,  για να μου φτάσει το ύφασμα ίσα ίσα!

Για να είμαι 100% σίγουρη ότι δεν θα μείνω στα κρύα του λουτρού, επαλήθευσα τους υπολογισμούς μου με την αγαπημένη μου μέθοδο, το excel και εκτύπωσα τον οδηγό για το κόψιμο του υφάσματος έστι ώστε να αποφύγω ένα λάθος, που στην προκειμένη περίπτωση θα ήταν ολέθριο!
Αύριο το πρωί με τη δροσούλα και την ησυχία, πριν ξυπνήσουν τα καμάρια μου και γεμίσει το σπίτι ζωή, θα  πιω το καφεδάκι μου και με καθαρό μυαλό θα ασχοληθώ με το κόψιμο, που παραδέχομαι είναι από τις πιο αγχωτικές  διαδικασίες.

Σας χαιρετώ
νάστε όλοι καλά!


2 comments:

  1. Είσαι φοβερή, Νούλη! Ο σχεδιασμός πάντα είναι σημαντικός προς αποφυγή δυσάσερτων εκπλήξεων!! Κι εσύ έκανες εξαιρετική δουλειά με το excel σου! Εύγε!

    ReplyDelete
  2. Αυτό με το excel , πρέπει να μας δείξεις πώς γίνεται.

    ReplyDelete

Welcome!
Καλώς τους!