Friday 3 February 2017

Chair reupholstery - Επιδιόρθωση ταπετσαρίας καρέκλας



Καλημέρα σε όλους σας!

Ψάχνοντας το φάκελλο με τις φωτογραφίες μου, βρήκα ξεχασμένες αυτές που αφορούν την επισκευή της καρέκλας του γραφείου των παιδιών μου.
Η συγκεκριμένη καρέκλα, η κλασική της SATO, αγοράστηκε πριν απο 12 χρόνια κι έκτοτε έζησε μια πολύπαθη ζωή. Στο μαξιλάρι του καθίσματός της έπεσαν κατά καιρούς νερά και πορτοκαλάδες, που σαν αποτέλεσμα είχαν ωραιότατους λεκέδες. Με φιλότιμες προσπάθειες καταφέρναμε πάντα να καθαρίζουμε τους  λεκέδες έτσι ώστε η καρέκλα να στέκεται αξιοπρεπώς στη θέση της.
Το τελευταίο ατύχημα άφησε στο κάθισμα ένα τεράάάστιο λεκέ από καφέ. Το παιδάκι που έκανε τη ζημιά, θεώρησε πρέπον να τον καθαρίσει μόνο του, πλένοντας το κάθισμα με αρκετό νερό και στεγνώνοντας στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το πιστολάκι.
Και τότε συνέβη το κακό!
Ο υπερβολικά ζεστός αέρας έκαψε το συνθετικό ύφασμα και άφησε πίσω του μια τρύπα διαμέτρου οκτώ περίπου εκατοστών. Ο Ένοχος ήρθε με σκυμμένο το κεφάλι να ομολογήσει το έγκλημά του και να προσφερθεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ζημιάς.
Να λοιπόν που μας δόθηκε η ευκαιρία να εφαρμόσουμε όλες αυτές τις οδηγίες που συχνά - πυκνά διαβάζουμε στο internet και ευελπιστούμε ότι δεν θα μας χρειαστούν ποτέ.
Με μια βόλτα στο κέντρο, αγόρασα ένα μέτρο ύφασμα ταπετσαρίας με κόστος 4 ευρώ.
Ο Ένοχος ανέλαβε να αποσυναρμολογήσει την καρέκλα, διαδικασία που αποδείχτηκε δυσκολότερη από το αναμενόμενο, καθώς μια από τις βίδες είχε σκουριάσει από τα χρόνια και από τις επαναλαμβανόμενες εκθέσεις της στα υγρά και αρνούνταν να ξεβιδωθεί.




Για την υπέρβαση του σκοπέλου επιστρατεύτηκαν οι  Μεγάλες Δυνάμεις, που έσωσαν την κατάσταση ξεβιδώνοντας τη δύσκολη βίδα, καθώς διαθέτουν και τεχνογνωσία, και τα κατάλληλα εργαλεια και υλικά (WD40) και αναμφισβήτητα, ασύγκριτα μεγαλύτερη μυική δύναμη.
 
Οι Μεγάλες Δυνάμεις με το WD40 ανά χείρας.


Στη συνέχεια ο Ένοχος καθάρισε όλα τα κομμάτια της καρέκλας και αφαίρεσε το ύφασμα αφού πρώτα έβγαλε όλα τα καρφωτικά, ενώ εγώ ασχολήθηκα με την εφαρμογή του νέου υφάσματος, τεντώνοντας τις άκρες του και στερεώνοντάς το με γερό χοντρό βαμβακρό νήμα για πλέξιμο με το βελονάκι.
Ο Καλός μου στερέωσε το ύφασμα με το καρφωτικό πιστόλι, αφαίρεσε το βαμβακερό νήμα και έκοψε τις περισσευούμενες άκρες, ο δε Ένοχος επανασυναρμολόγησε την καρέκλα.




Δυστυχώς δεν έβγαλα ούτε μια φωτογραφία της διαδικασίας αλλαγής υφάσματος για να σας την παρουσιάσω, ωστόσο ομολογώ ότι δεν ήταν καθόλου δύσκολο και σίγουρα άξιζε τον κόπο.

Θα ήταν αμαρτία να αχρηστέψουμε μια γερή και κατά τα άλλα λειτουργική καρέκλα μόνο και μόνο λόγω του κατεστραμένου υφάσματος!

Αυτά προς το παρόν.

Σας χαιρετώ.

Να είστε όλοι καλά!..

6 comments:

  1. Αγνώριστη έγινε Ευγενία μου η καρέκλα!! Μπράβο για την ιδέα, πραγματικά θα ήταν κρίμα να αχρηστευόταν. Και τί ωραίο ύφασμα, ε;; Φιλάκια και καλή βδομάδα!

    ReplyDelete
  2. καλώς σε βρήκα!!!
    πολύ όμορφες δημιουργίες!!
    συγχαρητήρια!

    ReplyDelete
  3. Αξιζε τον κόπο πραγματικά έγινε καινούργια με ωραιότατο υφασμα ταπετσαρίας !!Καλό βράδυ φιλάκια

    ReplyDelete
  4. Καλώς σε βρήκα!!!
    Εγινε καινούργια!!!
    Εχω αλλάξει τρεις φορες το υφασμα στη δική μας καρέγκλα όπως καταλαβαίνεις σε νιώθω χαχα!!!

    ReplyDelete
  5. Την επόμενη φορά Ευγενία να φτιάξεις κάτι από τα όμορφα που φτιάχνεις και να βάλεις στην καρέκλα σου. Θα σε ξετρελλάνει!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Πολύ καλή ιδέα για τώρα που αρχίζω να ξεθαρρεύω!!

      Delete

Welcome!
Καλώς τους!