Friday 30 October 2015

More envelope pillowcases - Κι άλλες μαξιλαροθήκες-φάκελοι

Χαιρετώ σας!

Το περασμένο Σάββατο το πρωί  ξυπνήσαμε όλοι ξεπαγιασμένοι κάτω από τις πικεδένιες κουβέρτες μας. Συμφωνήσαμε πως ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα καλοκαιρινά και να στρώσουμε τα χειμωνιάτικα στα κρεβάτια μας.
Άλλο που δεν ήθελα εγώ, για να εμφανίσω επιτέλους τις καινούριες μου μαξιλαροθήκες!
Οι παπλωματωθήκες μας, αγορασμένες από το ΙΚΕΑ, συνοδεύονται από ασορτί μαξιλαροθήκες, που ταίριαζαν με τα παλιά μας μαξιλάρια μα δυστυχώς είναι πολύ μικρές για τα καινούρια που αγοράσαμε πριν δύο χρόνια. Έως και πέρσυ, χρησιμοποιούσαμε άλλες μονόχρωμες μαξιλαροθήκες που, ταίριαζαν μεν, δεν ήταν σεταρισμένες  δε.

Και η αλήθεια είναι ότι στην κρεβατοκάμαρα μου αρέσουν πολύ τα σεταρισμένα στρωσίδια!

Κι αφού φέτος το καλοκαίρι πήρα τον αέρα της μαξιλαροθήκης και καθώς οι περιστάσεις ήταν ευνοϊκές για απασχόληση χεριών και μυαλού, έφτιαξα νέες μεγάλες μαξιλαροθήκες χρησιμοποιώντας τις παλιές κοντές θήκες για την ασορτί φάσα και για το κυρίως μέρος μονόχρωμα μονά σεντόνια. Από κάθε σεντόνι διαστάσεων 150 εκ. Χ 240 εκ. , έφτιαξα ακριβώς τέσσερις μαξιλαροθήκες φακέλους.
Έφτιαξα μπλε και κόκκινες πουά (τέσσερις από κάθε χρώμα) για τις παπλωματοθήκες. Μεταξύ φάσας και κυρίως θήκης πρόσθεσα στενό λευκό ρέλι.
Έφτιαξα δύο μπλε με πράσινη φάσα και δύο πράσινες με μπλε φάσα, έτσι για να υπάρχουν. Μεταξύ φάσας και κυρίως θήκης πρόσθεσα φαρδύτερο ρέλι από άσπρο ύφασμα με παιδικά σχέδια.

Οι φάσες κάθε ζευγαριού είναι κομμένες πανομοιότυπες.






Εδώ έκανα άλλη μια μικρή παρέμβαση.
Το κάτω μέρος της παπλωματοθήκης έχει ένα άνοιγμα για να μπαίνει και να βγαίνει το πάπλωμα, χωρίς όμως φερμουάρ ή κουμπιά για να κλείνει. Έβαλα σούστες prym που μου βρίσκονταν στο κουτί με τα υλικά  μου και ιδού.. Το άνοιγμα τώρα παραμένει κλειστό και κρατά το πάπλωμα στη θέση του, εμποδίζοντάς το από το να κρέμεται έξω και να κάνει όλο το δωμάτιο να φαινεται ακατάστατο.


Έστρωσα τα κρεββάτια μας  καμαρώνοντας σαν γύφτικο σκερπάνι..


  Αυτό είναι το κρεβάτι του μικρού, στολισμένο με ασορτί στρογγυλό μαξιλάρι.


Κι αυτό είναι το δικό μου κρεβάτι.


Κι εδώ το άνοιγμα στο κάτω μέρος, κλειστό και νοικοκυρεμένο.

Περίμενα πως και πως το βράδυ για να χουζουρέψω μέσα στην πουπουλένια θαλπωρή!...

Καλά να περνάτε όλοι!

5 comments:

  1. Εύγε!! όπως θα έλεγε και η πανάρχαια δασκάλα μου σε μένα την αρχαία μαθήτρια !!! Κι εγώ είμαι οπαδός του σετακίου και κάθε που παίρνω σεντόνια από το ΙΚΕΑ πάντα κάνω αυτήν την δουλειά !!Αρα συμφωνούμε απόλυτα . Το δε αποτέλεσμα της δουλειά σου είναι άριστο αψεγάδιαστο και άκρως επαγγελματικό!!!Δικαιωματικά υπερηφανεύεσαι !! Καλό βραδάκι φιλάκια

    ReplyDelete
  2. Πολύ όμορφες οι μαξιλαροθήκες,το ασορτί στρογγυλό μαξιλάρι δίνει μία ξεχωριστή ομορφιά στον χώρο!!! Μπράβο σου!!!
    Δεν θα το πιστέψεις......ότι εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να κάνω ανάρτηση με μαξιλαροθήκες και όλο κάτι άλλο προκύπτει? Καλό βράδυ!!!

    ReplyDelete
  3. Καλά κάνεις και καμαρώνεις τα έφτιαξες τελεια και εμένα μου αρέσουν τα σεταρισμενα δείχνουν πολύ πιο ομορφα. Καλο χειμώνα να έχετε και καλο χουχουλιασμα. Καλο μήνα και καλή εβδομάδα να έχεις.

    ReplyDelete
  4. Τι να πρωτοσχολιάσω???Τις ωραίες φωτογραφίες???!Τις καταπληκτικές μαξιλαροθήκες???!Τις ζηλευτές κρεβατοκάμαρες?!!!
    Τα ωραία σου υφάσματα???!!!!!

    Μπράβο,μπράβο και ξαναματαμπράβο!!!!

    ReplyDelete
  5. Μπράβο!!πάρα πολύ ωραίες οι μαξιλαροθήκες ! Εμένα γενικά μου άρεσουν πολύ τα έντον χρώματα στα λευκά είδη, μου φτιάχνουν τη διάθεση!Εμένα πρόσφατή μου αγορά ήταν αυτό το ροζ κουβερλί https://www.bedandbath.gr/leuka-eidi/kouverli/kalimma-krevatiou-me-krosia-tulip-charisma-001692/?ColorID=189 που το λάτρεψα με το που το είδα!! έδωσε άλλο τόνο στην κρεββατοκάμαρα μου!

    ReplyDelete

Welcome!
Καλώς τους!