Wednesday 2 April 2014

Dresden Plate Pillow




Χαίρετε άπαντες!!
Η άρτι αφιχθείσα άνοιξη ανέβασε τη διάθεσή μου τα μάλα!!!
Και το καλύτερο απ' όλα ποιο είναι; Μα ναι.. η αλλαγή της ώρας που μετέφερε το ηλιοβασίλεμα αργότερα για να μπορούμε εμείς να απολαμβάνουμε περισσότερο το υπέροχο ανοιξιάτικο φως!! Και να γινόμαστε δημιουργικοί  ασχολούμενοι βέβαια με πράγματα που μας αρέσουν .
Αυτή τη φορά ασχολήθηκα με τη ραπτική, αντλώντας την έμπνευσή μου από την Keywoman και συγκεκριμένα από αυτή την ανάρτησή της.
Τα υφάσματα που χρησιμοποίησα είναι ένα ρετάλι από λευκό κι ένα από μπλε σεντονόπανο, ένα πράσινο σεντόνι που αγόρασα επί τούτου, το πράσινο πουά που βρισκόταν από πέρσυ στο απόθεμά μου και μια μπλε μαξιλαροθήκη από το ΙΚΕΑ που δεν την χρησιμοποιούσα γιατί ήταν κοντή για τα μαξιλάρια μου.


 Δοθείσης της ευκαιρίας, έφτιαξα και μια μαξιλαροθήκη-φάκελλο (γα να ντύσω ένα μαξιλάρι της κόρης μου που δεν της άρεσε πια) που τη διακόσμησα με απλικέ με τη βοήθεια αυτής της ανάρτησης. Το fusible web το έψαξα στο κέντρο της Αθήνας μα κανείς δεν το γνώριζε, αφού όμως το περιέγραψα μου έδωσαν την "αράχνη" που τελικά είναι το ίδιο και το αυτό πράγμα! Όλη η διαδικασία του απλικαρίσματος ήταν πολυ εύκολη, ωστόσο δυσκολεύτηκα αρκετά με το γαζί γιατί  η γραμματοσειρά που διάλεξα ήταν μεν χαριτωμένη, είχε δε πολλές αρκετά χαριτωμένες καμπύλες!!! Το Ε και το Υ δοκίμασαν τη υπομονή μου αφού προσπαθούσα να γαζώσω έχοντας για οδηγό την άκρη του υφάσματος, το Η όμως έγινε λίγο καλύτερο αφού για οδηγό μου ακολουθούσα μια γραμμή που σχεδίασα με μολύβι και  γάζωνα πατώντας ακριβώς επάνω της.







Αφού μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα πως δεν μπορώ ν' αντλώ τα υλικά μου χρησιμοποιώντας  τ' ασπρόρουχά μου και αφού μια βόλτα στα υφασματάδικα του κέντρου δεν με άφησε ικανοποιημένη, παρήγγειλα για πρώτη φορά υφάσματα από την Αγγλία. Κάθομαι σ' αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας να τα παραλάβω,ελπίζοντας να αξίζουν τον κόπο!

Σας χαιρετώ, να περνάτε όλοι καλά!

Nouli




3 comments:

  1. Με διασκέδασες με την ανάρτησή σου.....Πολύ όμορφα αυτά που έκανες .....και φυσικά συμφωνώ μαζί σου για το ότι δεν μπορείς να μασάς τα ασπρόρουχά σου .....όταν παρεις την παραγγελία σου από Αγγλία πες μας με ενδιαφέρει πολύ το από πού και πώς...δεν έχω παραγγείλει ποτέ από έξω και θα ήθελα.....δεν με ικανοποιεί καθόλου το είδος των βαμβακερών που υπάρχουν εδώ ....τα ντεσέν καθόλου....για μια κατασκευή μου πρέπει να ψάχνω και τελικά μάλλον να συμβιβαστώ με ό,τι υπάρχει γιαυτό θα με υποχρεώσεις αν μας πεις για την αγορά σου .....φιλάκια και καλή συνέχεια...κράτα την όρεξη αμείωτη.....

    ReplyDelete
  2. Πολύ ωραία δουλειά!! Εύγε!

    ReplyDelete
  3. Καλά!Τώρα είδα την ανάρτηση τυχαία καθώς έψαχνα στο google για κάτι άσχετο.
    Τέλειο βγήκε!!!!!!!Και το μαξιλάρι και το απλικέ!!!!!Κρίμα που χάλασες όμως το σεντόνι,μου άρεσε....χαχα!!!!!!

    Πολλά πολλά φιλιά!!!!

    ReplyDelete

Welcome!
Καλώς τους!