Monday, 19 December 2011

Sunday, 18 December 2011

Ornaments on Christmas Tree


This is one of the two biscornus designed and given by Lee



A Nativity Star crocheted by my mother



A stocking made last Xmas by me


Friday, 16 December 2011

Κουραμπιέδες..- Kourabiedes


Dedicated to Nicola , whose comment gave me the idea of this post...


INGREDIENTS (makes 180-200 pieces)
.
    2 Kgr weak flour
    1 Kgr fresh butter, room temperature
    2 cups fine powdered sugar for the mixture
    2 Kgr fine powdered sugar for the decoration
    2 eggs and 2 yolks
  50 ml brandy
  20 gr baking powder
 0,5 Kgr almonds
.
PREPARATION
.
^ Chopp the almonds (I usualy cut each in 3 or 4 partts depending on their size) and roast them in the oven using the grill, taking care not to burn them. Leave them aside until they reach room temperature.
^ In a large bowl beat the butter with a mixer until it gets a white colour.
^ Add gradually the 2 cups of sugar, the eggs and brandy  and continue beating until well mixed.
^ Leave the mixer aside, add the almonds  the baking poder and a kilo of the flour and mix using your hands.
^ Add gradually as much of the rest flour is needed until he mixture forms a dough that is not too loose but not quite firm either.
^ Press some dough with your hands on your desktop until you form a sheet 1 cm thick.
^ Cut the cookies using a cutter , I prefer a small glass with a diameter of 4 cm.  
^ Place on ungreased baking sheet and bake in 180 C degree prehated oven for 25 – 30 minutes until lightly browned.
^ When ready and still hot, bury them in fine powdered sugar and leave them until next day when the sugar will have been stuck around them.
^ The next day unbury them, place on a paper and sprinkle fine powdered sugar on them. Place on a platter and cover with a cellophane .
Good Luck!!!
.
.
.
ΥΛΙΚΑ (βγαίνουν 180 - 200 κομμάτια)
 .
    2 κιλά αλεύρι μαλακό (No 2)
    1 κιλό βούτυρο τύπου Κερκύρας (σε θερμοκρασία δωματίου)
    2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη για το μίγμα
    2 κιλά άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση
    2 αυγά (ολόκληρα) και 2 κρόκοι
  50 ml κονιάκ
  20 γραμμάρια μπέικινγκ πάουντερ
 0,5 κιλό αμυγδαλόψυχα ωμή
 .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 .
^ Κόψτε τα αμύγδαλα στα 3 ή στα 4 αναλόγως του μεγέθους τους και καβουρδίστε τα στο γκριλ του φούρνου προσέχοντας να μην καούν γιατί θα πικρίσουν. Αφήστε τα στην άκρη ώσπου να κρυώσουν.
^ Σε μεγάλο μπωλ χτυπήστε το βούτυρο με μίξερ ώσπου ν' ασπρίσει.
^ Προσθέστε σταδιακά τα 2 φλυτζάνια άχνη, τα αυγά και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου ν' αναμιχθούν καλά.
^ Αφήστε το μίξερ στην άκρη και προσθέστε τα αμύγδαλα την μπέικινγκ πάουντερ και το ένα κιλό από το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια σας.
^ Προσθέστε σταδιακά όσο χρειάζεται από το υπόλοιπο αλεύρι ώσπου να έχετε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
^ Πιέστε με τα χέρια ένα κομμάτι ζύμης πάνω στην επιφάνεια εργασίας σας ώσπου να έχετε ένα φύλλο πάχους ενός εκατοστού.
^ Κόψτε τους κουραμπιέδες με κουπ-πατ , εγώ προτιμώ ένα μικρό ποτήρι διαμέτρου 4 εκατοστών.
^ Αραδιάστε σε αβουτύρωτα ταψιά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 - 30 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.
^ Βγάζετε τους κουραμπιέδες από τα ταψιά και  όσο είναι ακόμη ζεστοί θάψτε τους σε άχνη ζάχαρη μέσα στο μπωλ που χρησιμοποιήσατε για το ζύμωμα και αφήστε τους ως την επομένη έτσι ώστε η ζάχαρη να κολλήσει γύρω γύρω.
^ Την επομένη ξεθάψτε τους, τοποθετήστε σε  χαρτί και πασπαλίστε τους με ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας λεπτή σήτα ή λεπτό σουρωτήρι.   Τοποθετήστε σε πιατέλα τους πασπαλισμένους κουραμπιέδες, ρίξτε τη ζάχαρη από το χαρτι στη σήτα και συνεχίστε ώσπου να τελειώσουν όλοι. Καλύψτε την πιατέλα με σελοφάν.
 .
Καλή Επιτυχία!

Thursday, 15 December 2011

Greek Christmas Sweets - Κουραμπιέδες


Merry Sweet Christmas!!
Χαρούμενα Γλυκά Χριστούγεννα!!
      There are two traditional cookies that are made for the Christmas season and can be found in every greek home that respects tradition, "kourabiedes" and "melomakarona". My mother and I have decided each of us to make a double amount of one kind  of the sweets and give the half to the other.  I made myself the "kourabiedes"  in the same way I learned from my mother when I was at my parents' house. And behold them ...they look like snow covered peaks don't they?....

      Δυο είναι τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά που τα βρίσκει κανείς σε όλα τα σπίτια που σέβονται την παράδοση, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Η μητέρα μου κι εγώ αποφασίσαμε να φτιάξει η καθεμιά τη διπλή ποσότητα από ένα απ' τα δύο γλυκλά και μετά να δώσει τα μισά στην άλλη. Εγώ λοιπόν έφτιαξα κουραμπιέδες όπως ακριβώς τους έμαθα απ' τη μητέρα μου όσο ήμουν στο πατρικό μου. Και ιδού οι κουραμπιέδες... δε σας θυμίζουν χιονισμένες βουνοκορφές;....

Thursday, 1 December 2011

Felt ornament - new version




This is the new appearance of the heart ornament I made yesterday.  I wasn't satisfied by the result of the first attempt (it seemed very flat) so I undid the white running stitch and stuffed it with cotton. I like this version more......


Αυτή είναι η νέα εμφάνιση της καρδούλας για το δέντρο μου. Το αποτέλεσμα της πρώτης προσπάθειας  δεν μου φάνηκε ικανοποιητικό (έμοιαζε πολύ άδεια) κι έτσι ξήλωσα το λευκό τρύπωμα και την γέμισα με βαμβάκι. Αυτή η εκδοχή μου αρέσει καλύτερα....

Presents from Brazil !! (or Santa's early delivery....)



Yesterday morning I received a treasure containing parcel from Lee!!!!

Χτες το πρωί παρέλαβα ένα δέμα γεμάτο θησαυρούς από τη Lee!!!!


The treasure box...
Το κουτί του θησαυρού.....

All  treasures unpacked....
Το περιεχόμενο αραδιασμένο στο τραπέζι......


A handwritten christmas card from Lee...
Μια χειρόγραφη χριστουγεννιάτικη κάρτα από τη Lee...

Chocolate to sweeten our tongues...
Σοκολάτα να γλυκάνει τη γλώσσα μας....

A wonderful  little box...
Ένα υπέροχο κουτάκι...

A perfectly scented shoap...
Ένα μοσχοβολιστό σαπουνάκι...

Two biscornu kits and a thread keeper...

The thread keeper and the biscornu kits...


A Hardanger pillow  kit..... (lucky me)!!!


A box  with many goodies, the most precious of which is Lee's interest, friendship and generosity.....
Many thanks Lee!!....



Ένα κουτί γεμάτο καλούδια, το πιό πολύτιμο εκ των οποίων είναι το ενδιαφέρον η φιλία και η γενναιοδωρία της Lee.
Χίλια ευχαριστώ Lee!!!...