Saturday 28 June 2014

Χαρούμενα γενέθλια!




Χαρούμενα Γενέθλια Δάφνη!!!
 
Happy Birthday Daphne!!!




 
 Με πολλή αγάπη, Ρόζα και Γιώργος
 
 


 

Thursday 19 June 2014

Baby Girl Bibs - Σαλιάρες για κοριτσάκι

Καλημέρα σας!

Τις προάλλες που ήμουν στο σούπερ μάρκετ, βρέθηκα στα είδη σπιτιού και όταν το μάτι μου έπεσε στις πετσέτες, μου ήρθε η ιδέα!
Αγόρασα λοιπόν μια πετσέτα προσώπου σε χρώμα ροζ παστέλ με σκοπό να τη χρησιμοποιήσω για να φτιάξω ένα συμβολικό δώρο για μία μικρή δεσποινίδα που ετοιμάζεται να έρθει στον κόσμο.
Ανάμεσα από πολλά πατρόν που βρήκα στο διαδίκτυο, προτίμησα αυτό.
Έψαξα στα υφάσματά μου και διάλεξα αυτά με τις ροζ αποχρώσεις.
Στις δύο άκρες τοποθέτησα press buttons για το κούμπωμα.

Τι λέτε, δεν είναι χαριτωμένες;


  

Friday 13 June 2014

Night-blooming cactus - Ανθισμένος κάκτος

Καλημέρα!!

Αυτή είναι η πήλινη γλάστρα με τους κάκτους μου που ανθίζουν μία μόνο φορά το χρόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Την επομένη το πρωί κιόλας το λουλούδι αρχίζει να μαραίνεται και ως το μεσημέρι έχει πια μαραθεί τελείως.
Φέτος για πρώτη μου φορά κατάφερα να έχω περισσότερα από ένα άνθη ταυτόχρονα, ποτίζοντας τα φυτά μου καθημερινά, παρά το μύθο που θέλει τους κάκτους να ποτίζονται σπάνια.
Χθες το βράδυ ξενύχτησα μπαινοβγαίνοντας στο μπαλκόνι για να θαυμάζω τα υπέροχα άνθη και για να τα φωτογραφίζω.  

Σήμερα το πρωί.


Χτες το βράδυ, τα άνθη έχουν μόλις ανοίξει...

  
Πέρσι τέτοια εποχή έστησα το τρίποδο στο μπαλκόνι και έβγαζα μια φωτογραφία ανά μισή ώρα. Οι πρώτες φωτογραφίες βγήκαν απόγευμα, το βράδυ εκείνες που το άνθος ανοίγει και οι τελευταίες το επόμενο πρωινό, που το άνθος μαράθηκε κι ενώ το επόμενο ξεκινούσε τον εφήμερο κύκλο του.

Κλικάροντας μια φωτογραφία θα οδηγηθείτε στο lightbox όπου θα μπορείτε να τις δείτε , τη μια μετά την άλλη, σαν σε video.
































Ας είμαστε όλοι καλά να τα θαυμάσουμε και του χρόνου!!!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!

Wednesday 11 June 2014

Recycling olive oil - Ανακυκλώνοντας ελαιόλαδο




Γεια σας!
Σήμερα επιτέλους κατάφερα να έχω πρόβαση στο γραφείο, αφού τις προηγούμενες μέρες η περιοχή ήταν απαγορευμένη και κατειλημμένη αφ' ενός από την κόρη μου που έγραφε πανελλήνιες, αφ' ετέρου από τον γιο μου που έψαχνε και έλυνε θέματα της νέας  τράπεζας θεμάτων για την Α' Λυκείου.
Οι μέρες αυτές όπως καταλαβαίνετε δεν ήταν καθόλου δημιουργικές γιατί στο σπίτι έπρεπε να επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή και η αλήθεια είναι ότι εγώ όταν ασχολούμαι με κάποιο έργο , και πολλή φασαρία κάνω,  και ανακατεύω πολύ τους χώρους που χρησιμοποιώ (κουζίνα και γραφείο).
Ωστόσο πάντα ξέκλεβα λίγο χρόνο για να επισκεφτώ τα blog σας, να ενημερωθώ για τα νέα σας και να πάρω ιδέες για μελλοντικά έργα.
Πριν λίγους μήνες κατέβηκα στο υπόγειο να καθαρίσω τη λαδούσα για να υποδεχτεί το φρέσκο λάδι. Στον πάτο της είχε κατακαθήσει 1,5 λίτρο μούργα την οποία συγκέντρωσα σ' ένα μπουκάλι με σκοπό να το μεταγγίσω στα δοχεία ανακύκλωσης λαδιού που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ.
Θυμήθηκα όμως ότι σε κάποιες από τις περιηγήσεις μου είδα ότι μπορεί κανείς να φτιάξει σαπούνι με τη μέθοδο ψυχρής σαπωνοποίησης, που είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της με μόνο της μειονέκτημα ότι πρέπει να περιμένεις να ωριμάσει το σαπούνι πριν το χρησιμοποιήσεις.
Προμηθεύτηκα λοιπόν καυστική σόδα από το χρωματοπωλείο, καλούπια σιλικόνης για κεκάκια και απιονισμένο νερό από το σούπερ μάρκετ  και από κατάστημα του κέντρου καλούπι σιλικόνης για σαπούνια, ειδικό χρώμα καθώς επίσης και βούτυρο καρύδας (που κάνει το σαπούνι ν' αφρίζει). Συμβουλεύτηκα δύο προγραμματάκια υπολογισμού καυστικής σόδας,  αυτό και αυτό  και ξεκίνησα την παραγωγή.
Στις επόμενες ημέρες, αφού η μαμά μου και οι φίλες μου ενημερώθηκαν για τα τεκταινόμενα, με προμήθευσαν με τα δικά τους λάδια που προορίζονταν για ανακύκλωση. Το εργαστήριό μου, όπως καταλαβαίνετε βέβαια, πήρε φωτιά παράγοντας τουλάχιστον μια παρτίδα καθημερινά μέχρι την εξάντληση όλων των πρώτων υλών. Αξίζει να αναφέρω ότι χρησιμοποίησα και λάδι από τηγάνισμα που ευωδίαζε ψαράκι ή κεφτεδάκι θεωρώντας πολύ πιθανό να πετάξω στα σκουπίδια το σαπούνι που ίσως μύριζε ψαράκι ή κεφτεδάκι... Το αποτέλεσμα όμως ήταν ανέλπιστο! Η ανεπιθύμητη μυρωδιά εξαφανίστηκε αφήνοντας ένα προιόν που ανέδιδε  μια υπέροχη ευωδιά σαπουνιού!
Τα σαπούνια μου, για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα τσουρουφλιστούμε, τα άφησα να ωριμάσουν για 2 μήνες και τώρα πια τα χρησιμοποιούμε άφοβα!
Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε κι εσείς!